Udruženje preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Republike Srbije (UIPS) promovisalo je, uz podršku gradske opštine Novi Beograd, u petak 14. septembra 2012. godine „Zbornik radova stručnih radnika preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom“.

Zbornik predstavlja jedinstvenu zbirku autorskih radova psihologa, defektologa, sociologa i pedagoga koji su angažovani kao profesionalni asistenti na projektu socijalne integracije i zapošljavanja osoba s invaliditetom.

U ovom Zborniku, koji je UIPS realizovao uz pomoć preduzeća „Lola Preduzetništvo“ d.o.o. iz Beograda, sadržana su sažeta teorijska i praktična iskustva u radu sa osobama sa invaliditetom u radnoj sredini.

Na promociji su govorili Spomenka Ćirić Janković, član veća opštine Novi Beograd zadužena za pitanja iz oblasti socijalne politike i zdravstva, Vera Pešut, samostalni savetnik u Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike, Vanja Zlatković, rukovodilac Centra za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom i Mirjana Pantelić, sekretar UIPS-a.

Posebna vrednost ovog Zbornika leži u širokoj primeni za mlade stručnjake koji započinju profesionalno angažovanje u različitim oblicima socijalnog preduzetništva, stručnoj javnosti, ali i svim ostalima koji se na bilo koji način bave socijalnom integracijom osoba sa invaliditetom.

UIPS UIPS UIPS
© 2011 UIPS :: Powered by IT Service