U okviru projekta "Monitoring prava osoba sa invaliditetom u Moldaviji", koji sprovode Udruženje Motivacija (Association Motivation) iz Kišinjeva u Moldaviji i Centar za orijentaciju društva-COD iz Beograda, 30. oktobra 2013. godine u prostorijama UIPS-a realizovana je studijska poseta deset predstavnika organizacija osoba sa invaliditetom iz Moldavije i predstavnika COD sa predstavnicima UIPS-a.
U srdačnom i otvorenom razgovoru govorilo se o primerima dobre prakse, ali i o onome što bi u budućem periodu trebalo poboljšati i unaprediti u cilju brojnijeg zapošljavanja osoba sa invaliditetom, u čemu je od posebnog značaja uloga organizacija civilnog društva.
Članovi moldavske delegacije posetili su i preduzeće "Lola Preduzetništvo" doo u Beogradu, gde su posebno interesovanje pokazali za rad i angažovanje stručnog tima čije su aktivnosti usmerene na socijalnu integraciju, pružanje  usluga profesionalne asistencije i druge vrste podrške osobama sa invaliditetom koje su zaposlene i koje su uključene u mere i aktivnosti profesionalne rehabilitacije.
© 2011 UIPS :: Powered by IT Service