U okviru obeležavanja Međunarodnog dana ljudskih prava saradnice Ombudsmana Vladana Jovanović i Nataša Miljković posetile su preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom "Goša Solko" doo u Smederevskoj Palanci, gde su se u razgovoru sa rukovodstvom i zaposlenima upoznale sa radom ovog preduzeća, njegovim specifičnostima i položajem zaposlenih osoba sa invaliditetom.
Istovremeno, na poziv Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije sekretarka UIPS-a Mirjana Pantelić prisustvovale je konferenciji "Uspostavljanje nacionalnog mehanizma za praćenje sprovođenja preporuka tela UN za ljudska prava" koja je održana u Beogradu, 10.12.2013. godine. 
Ovaj dan je obeležen i u drugim preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom podsećanjem na istorijat i značaj ljudskih prava kao neotuđivih i nedeljivih, svojstvenih svim ljudima bez obzira na državljanstvo, prebivalište, pol, nacionalno ili etničko poreklo, veru, jezik ili bilo koji drugi status.  
© 2011 UIPS :: Powered by IT Service