U Kulturnom centru Rex u Beogradu, 14. marta 2014. godine održan je prvi Forum socijalnih inovacija u organizaciji "Smart kolektiva" i Koalicije za razvoj socijalnog preduzetništva, na kome je pored velikog broja organizacija civilnog društva učestvovao i UIPS.
Na Forumu su predstavnici više nevladinih organizacija Zapadnog Balkana i Turske potpisali Beogradsku deklaraciju o razvoju socijalnog preduzetništva koja treba da doprinese prepoznavanju značaja tog sektora za ekonomski i socijalni razvoj i pruži smernice za njegovo unpaređenje u regionu. Potpisivanjem na regionalnom forumu u Beogradu deklaracija je i zvanično predstavljena, dva meseca nakon donošenja deklaracije o socijlanom preduzetništvu u EU.
Beogradsku deklaraciju o razvoju socijalnog preduzetništva Zapadnog Balkana i Turske su na Forumu socijalnih inovacija u Beogradu potpisali predstavnici sedam nevladinih organizacija iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Kosova, Albanije i Turske. Deklaraciju je do sada podržalo više od 200 organizacija civilnog društva, među kojima je i UIPS,  i socijalnih preduzeća iz regiona. Deklaracija je dostupna za potpisivanje na 
sajtu o Deklaraciji www.belgradedeclaration.net
© 2011 UIPS :: Powered by IT Service