12. juna 2015. godine u Beogradu je, u organizaciji UIPS-a, održana konferencija "Profesionalna rehabilitacija odraslih osoba sa invaliditetom", kao glavna aktivnost projekta istog naziva koji je podržan od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Sektora za zaštitu osoba sa invaliditetom, na Stalnom otvorenom konkursu za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom u Republici Srbiji 2015. godine.
Ciljevi konferencije bili su razmena iskustava u primeni mera i aktivnosti profesionalne rehabilitacije odraslih osoba sa invaliditetom, povezivanje partnera, promocija primera dobre prakse i stvaranje uslova za buduću saradnju svih aktera angažovanih u ovoj oblasti.
U uvodnom delu konferencije govorile su Sanja Gavranović iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Jasmina Stanić iz Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, Irena Rakić iz Nacionalne službe za zapošljavanje-Centra za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom i prof.dr Gordana Odović sa Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju Univerziteta u Beogradu.
Tokom radnog dela konferencije stručne radove iz oblasti profesionalne rehabilitacije odraslih osoba sa invaliditetom predstavili su Đorđe Obradović ("Zastava Inpro" doo), Sofija Bogdanović ("Goša Solko" doo), Tijana Pajković ("Goša Solko" doo), Ivana Ivanović (IPA "Metaloplastika" ad), Miroslav Vukčević (IPA "Metaloplastika" ad), Dragana Arsenović ("Lola Preduzetništvo" doo) i Dobrila Milosavljev ("Lira" doo). 
© 2011 UIPS :: Powered by IT Service