Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga u partnerstvu sa opštinom Vladičin Han i Bugarskom privredno-industrijskom komorom iz Sofije, Republika Bugarska,  13. i 14. juna 2013. godine u Vladičinom Hanu, naselje Kula, organizovali su dvodnevnu regionalnu manifestaciju  „CONNECTION - POVEZIVANJE - СВЪРЗВАНЕ“ u okviru koje je otvoren regionalni trening centar “Connection”.
Manifestacija i otvaranje centra su organizovani u okviru realizacije projekta „Centar za razmenu informacija o prekograničnoj ekonomskoj saradnji - Centre for Exchange of Information on Cross-Border Economic Cooperation (CONNECTION)”,  koji finansira IPA Prekogranični program Bugarska-Srbija.
U okviru manifestacije održana je regionalna konferencija "Socijalno preduzetništvo" na kojoj je o osnovnim pojmovima o socijalnom preduzetništvu u EU kontekstu govorila Vesna Kopanja, ekspert za socijalno preduzetništvo, direktor agencije "Pergament" iz Zrenjanina, dok je Mirjana Pantelić, sekretar UIPS-a, predstavila preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom kao primere dobre prakse u Srbiji.
© 2011 UIPS :: Powered by IT Service