Povodom 3. decembra Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, u Gradskom centru za socijalno preduzetništvo u Beogradu održana je promocija rada preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom. Promociju su organizovali Gradski centar za socijalno preduzetništvo i UIPS u cilju povezivanja ovih privrednih subjekata sa izraženom socijalnom misijom sa javnim i privatnim sektorom.
O značaju socijalnog preduzetništva govorio je Aca Petrović, član Gradskog veća zadužen za oblast socijalnog preduzetništva i Aleskandra Grubin, direktor Gradskog centra za socijalno preduzetništvo. Mirjana Pantelić, sekretar UIPS-a je predstavila UIPS, dok je Dragiša Marković, predsednik skupštine UIPS-a govorio o potencijalima preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i značaju usmeravanja rezervisanih javnih nabavki kako bi se održala radna mesta zaposlenih osoba sa invaliditetom, ali i kako bi se stvarale mogućnosti za otvaranje novih radnih mesta.
Na okruglom stolu su predstavnici preduzeća izneli probleme sa kojima se susreću u radu, dok je u izložbenom delu svoje proizvode predstavilo 21 preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom.O događaju možete pogledati i na linku:

http://www.tanjug.rs/novosti/156024/obelezen-medjunarodni-dan-osoba-sa-invaliditetom.htm 

https://www.gradskicentar.rs/web/?p=390

© 2011 UIPS :: Powered by IT Service