U preduzeću za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom "Zaštitna radionica Željezničar" doo u Subotici, 5. juna 2015. godine, održana je redovna godišnja sednica skupštine UIPS-a. Sednici su, pored predstavnika stručne službe i preduzeća-članova UIPS-a, prisustvovali ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, pomoćnik ministra za rad Ljiljana Džuver, šef Odseka za podsticanje razvoja socijalnog preduzetništva, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Vera Pešut i samostalna stručna saradnica za zapošljavanje osoba sa invaliditetom i razvoj socijalnog preduzetništva Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Jasmina Stanić.
Na sednici su usvojeni izveštaji o radu stručne službe UIPS-a i Upravnog odbora između dve sednice, izveštaj Nadzornog odbora o finansijskom poslovanju UIPS-a i zaključci o  delovanju UIPS-a u narednom periodu u cilju unapređenja rada preduzeća-članova.
Obraćajući se prisutnima, ministar Aleksandar Vulin je izrazio poštovanje za rad naših preduzeća i najavio podršku ministarstva njihovom radu i tokom ove godine. Istovremeno je najavio i donošenje Zakona o socijalnom preduzetništvu.
Pomoćnica ministra Ljiljana Džuver ja predstavila aktivnosti ministarstva za naredni period koje treba da reše neke od aktuelnih problema sa kojima se u svom radu susreću preduzeća koja su bila u postupku u restrukturiranja.
Na sednici skupštine uručena su i priznanja UIPS-a: Aleksandru Vulinu, za posvećeni rad na unapređenju rada preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, preduzeću "Inval Stat" doo iz Kovina za najveći broj zaposlenih osoba sa invaliditetom na neodređeno vreme u 2014. godini, preduzeću "Zaštitna radionica Željezničar" doo iz Subotice, za najbolje finansijske rezultate ostvarene u grupaciji u 2014. godini, preduzeću "Zastava Inpro" doo iz Kragujevca za rad stručne službe na sveobuhvatnim aktivnostima usmerenim ka socijalnoj integraciji osoba sa invaliditetom, Jasmini Stanić za višegodišnji posvećeni rad na unapređenju položaja osoba sa invaliditetom i saradnju sa UIPS-om i Dragiša Marković i Valentini Marković za višedecenijsko negovanje vrednosti i tradicije UIPS-a. 
Više na: http://www.minrzs.gov.rs/cir/aktuelno/item/2608-zakon-o-socijalnom-preduzetnistvu-do-kraja-godine
http://www.palo.rs/privreda/vulin-zakon-o-socijalnom-preduzetnistvu-do-kraja-godine/1138078/ 
http://www.youtube.com/watch?v=fhKjCt4g1aY 






© 2011 UIPS :: Powered by IT Service