Fondacija Centra za demokratiju, koordinator Radne grupe NKEU, u saradnji sa Pregovaračkim timom Vlade Republike Srbije i Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije organizovala je otvorenu sednicu Radne grupe Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji koja prati pregovaračka poglavlja 2 (Sloboda kretanja radnika) i 19 (Socijalna politika i zapošljavanje) u petak, 11. decembra 2015. godine u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Na skupu su predstavljeni ciljevi i mere "Programa reformi politike zapošljavanja i socijalne politike" (Employment and Social Reform Programme - ESRP) čije se usvajanje očekuje. Istovremeno predstavljena je i uloga različitih aktera u primeni i praćenju ovog programa. 

Događaju su prisustvovali predstavnici državnih institucija, nevladinog sektora, među kojima i predstavnica UIPS-a, privrednog sektora i akademske zajednice.

Više na: http://www.centaronline.org/sr/dogadjaj/11578/odrzana-otvorena-sednica-radne-grupe-nacionalnog-konventa-o-eu-poglavlja-2-i-19

© 2011 UIPS :: Powered by IT Service