28.12.2015. godine u preduzeću za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom "Siloin" doo u Kovinu održana je redovna sednica Upravnog odbora UIPS-a na kojoj su razmotreni izveštaj o radu stručne službe između dve sednice i aktuelna pitanja od značaja za rad preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Posebna pažnja posvećena je pokušaju pronalaženja rešenja statusa zaposlenih u zavisnim preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom čiji su osnivači privredna društva i načinu na koji je moguće vratiti subvencije za zarade stručnih radnika i troškove prevoza zaposlenih osoba sa invaliditetom u ovim preduzećima u 2016. godine, čije je uskraćivanje najavljeno zbog manjeg iznosa opredeljenih sredstava u budžetu Republike za 2016. godinu.

Konstatovano je da je navedena dva ključna problme moguće rešiti samo neposrednom saradnjom i zajedničkim delovanjem sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

© 2011 UIPS :: Powered by IT Service