U prostorijama UIPS-a 7. oktobra 2016. godine održan je, u okviru realizacije projekta "Podrška razvoju adaptivnih veština osoba sa invaliditetom", koji je dobio poverenje na Stalnom otvorenom konkursu za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom u Republici Srbiji u 2016. godini  Sektora za zaštitu osoba sa invaliditetom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja,  Okrugli sto "Između znanja, informacija i prakse."

Uz učešće stručnjaka različitih profila, iz nekoliko gradova u Republici Srbiji, koji se bave poslovima socijalne integracije osoba sa invaliditetom i pružanjem profesionalne asistencije osobama sa invaliditetom, na skupu su uvodne reči dale Vera Pešut, šef Odseka za podsticanje razvoja socijalnog preduzetništva, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom pri Sektoru za zapošljavanje Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Jasmina Stanić, savetnica za zapošljavanje osoba sa invaliditetom u Sekretarijatu za privredu i turizam Vlade AP Vojvodine.

Na organizovanom susretu učesnici su otvoreno razgovarali o pitanjima, kao što su:

- raznovrsnost i kvalitet usluga profesionalne asistencije i socijalne integracije u preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom,

- očekivani efekti rada članova stručnih timova,

- evaluacija i monitoring rada članova stručnih timova i

- najveći izazovi u radu članova stručnih timova.

U radnoj i saradničkoj atmosferi učesnici su izneli svoja viđenja predloženih tema, a usvojeni zaključci biće smernice za njihov dalji rad, kao i ujednačavanja kvaliteta usluga koje pružaju.

© 2011 UIPS :: Powered by IT Service