Udruženje preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju  i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Republike Srbije (UIPS) održalo je svoju redovnu godišnju sednicu skupštine 27. septembra 2017. godine, u sali hotela „Kiseljak“ u Smederevskoj Palanci. Domaćin sednice bilo je preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom „Goša Solko“ doo iz Smederevske Palanke.

Sednici je prisustvovalo 30 predstavnika preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom iz 15 gradova Republike Srbije. Kao gosti,  sednici su prisustvovali v.d. pomoćnika ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Biljana Barošević, rukovodilac Grupe za profesionalnu rehabilitaciju i preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom  u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vera Pešut, savetnik u Grupi za profesionalnu rehabilitaciju u preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Marija Ristić Markov i sekretar za članstvo i lokalne kancelarije Unije poslodavaca Srbije Žarko Šakić.

Preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom predstavljaju poseban oblik zapošljavanja i radnog angažovanja osoba sa invaliditetom koja imaju za cilj poboljšanje kvaliteta života osoba sa invaliditetom. Njihova složena struktura privrednih subjekata koji se bave raznovrsnim privrednim delatnostima po svim zakonitostima tržišnog poslovanja i istovremeno sprovođenjem mera i aktivnosti profesionalne rehabilitacije i zapošljavanjem osoba sa invaliditetom u broju većem od 50% od ukupnog broja zaposlenih, apsolutno ih izdvaja od svih drugih privrednih društava. Tradicija u istovremenom obavljanju proizvodnih delatnosti i pružanju socijalnih usluga duga skoro šest decenija dokaz je da istrajan rad i tolerancija mogu dovesti do dobrih rezultata i preduzeća opravdano očekuju da budu kao takva i prepoznata od društva.

Na sednici skupštine su izloženi izveštaji o radu udruženja i njegovih organa između dve sednice, govorilo se o radu ovih preduzeća, problemima koji ih prate i merama koje je neophodno preduzeti u cilju njihovog jačanja i osnaživanja.

Preduzećima i pojedincima koji su postigli najbolje rezultate uručena su godišnja priznanja i nagrade: preduzeću "Manevar" doo iz Novog Sada za doprinos u zapošljavanju osoba sa invaliditetom, preduzeću "Željezničar Zaštitna radionica" doo iz Subotice za ostvarene finansijske rezultate u poslovanju, preduzeću "Novitas Consult" doo iz Šapca za rad stručne službe u realizaciji mera i aktivnosti profesionalne rehabilitacije osoba sa invaliditetom, Žaklini Stanković direktorki preduzeća "Grafopromet" doo iz Kragujevca za posvećen dugogodišnji rad u negovanju tradicija i vrednosti udruženja, Žarku Šakiću sekretaru za članstvo i lokalne kancelarije Unije poslodavaca Srbije za pruženu podršku u ostvarivanju ciljeva UIPS-a i Verici Voštinić, direktorki preduzeća "Mak Di" doo iz Kraljevac za nesebično pruženu višegodišnju podršku radu nađeg udruženja.

http://tvjasenica.rs/vesti.php?id_vesti=7260&id_nad=12#.WczaB_NJbIU

http://www.poslodavci.rs/odrzana-sednica-skupstine-udruzenja-preduzeca-za-profesionalnu-rehabilitaciju-i-zaposljavanje-osoba-sa-invaliditetom-republike-srbije/

http://palankadanas.com/wp-content/uploads/2017/09/UIPS-SKUPSTINA.jpg

http://www.podunavlje.info/dir/2017/09/26/palanka-domacin-sednice-uips/

https://www.youtube.com/watch?v=lMsCNOjR3jQ

© 2011 UIPS :: Powered by IT Service