1. juna 2018. godine Grad Kraljevo i preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom "Mak Di" doo bili su domaćini 10. redovne sednice Udruženja preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Republike Srbije (UIPS) u sazivu od 2010. godine.

U ime gradonačelnika Kraljeva skup je otvorio zamenik gradonačelnika Marko Matović, koji je izjavio da preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom obavljaju važnu društveno odgovornu funkciju, te da je njihova uloga nemerljiva u poboljšanju položaja osoba sa invaliditetom. Istovremeno je obavestio prisutne šta je sve na planu pružanja socijalnih usluga učinjeno u Kraljevu u poslednjih godinu i po dana i izrazio uveravanja da će Grad Kraljevo nastaviti i u narednom periodu da pruža podršku našim preduzećima u ostvarivanju svoje uloge.

Na sednici skupštine je verifikovan mandat člana skupštine iz preduzeća "Paker Tim" doo kao novog člana UIPS-a i usvojene su odluke o imenovanju Marije Ignjatović, direktorke preduzeća "Novitas Consult" doo iz Šapca za zamenicu predsednika skupštine, o postavljenju Branislava Gogića, direktora preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom "KS Safety Shoes" doo iz Novog Sada za člana Nadzornog odbora i o produžetku mandata više članova Upravnog odbora. U nastavku sednice su podneti i usvojeni izveštaji o radu stručne službe UIPS-a u periodu između dve sednice,  o radu Upravnog odbora i izveštaj Nadzornog odbora o finansijskim rezultatima i poslovanju UIPS-a u 2017. godini.

Poseban deo sednice bio je posvećen razmatranju pitanja od značaja za rad preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom i zadacima koji stoje pred udruženjem u narednom periodu. Jednoglasno je potvrđena neophodnost rada na većoj vidljivosti naših preduzeća, kao i na sistemskom uvođenju afirmativnih mera neophodnih za njihovo kvalitetnije pozicioniranje na tržištu.

Kraj sednice obeležen je dodelom priznanja pojedincima i preduzećima, te je preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom "Trigano Prikolice" doo iz Kragujevca, kao najbolje, nagrađeno u dve kategorije i to za najveći broj zaposlenih osoba sa invaliditetom i za najbolje postignute poslovne rezultate u 2017. godini. Takođe je nagrađena stručna služba "Zaštitne radionice Željezničar" doo iz Subotice za najbolje rezultate postignute u u oblasti pružanja profesionalne asistencije i na poslovima socijalne integracije osoba sa invaliditetom, dok su povelje za posvećen rad i pregalaštvo, dugogodišnjim negovanjem tradicije i vrednosti UIPS-a dodeljene Miroslavu Stevanoviću, vlasniku IPA "Metaloplastika" ad iz Stopanje i Eminu Goluboviću, direktoru Štamparije "Kosmos" doo iz Beograda.

 

 

© 2011 UIPS :: Powered by IT Service