Beograd je od 31. maja do 3. juna 2018. godine bio domaćin sedmog evropskog kongresa osoba sa invaliditetom, u okviru koga je 1. juna 2018. godine održan panel "Inkluzija i tržište rada-gde je tu zapelo". Cilj panela je bio dijalog i edukacija o tome ko u Srbiji zapošljava osobe sa invaliditetom. 

Na panelu su govorili Zoran Martinović, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje o rezultatima postignutim u oblasti zapošljavanja i radnog angažovanja osoba sa invaliditetom, Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti koja je ukazala na glavne probleme u oblasti zapošljavanja osoba sa invaliditetom, posebno ističući sastanak u UIPS-u koji je okarakterisala kao primer dobre prakse i da bi bilo korisno  da se preuzimaju dobri primeri iz oblasti delovanja preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, kao i Tomas Kraus, osnivač evropskog kongresa "Živeti u susretu"  koji je podsetio  da svi vidimo da je neko drugačiji, ali ono što treba da se zapitamo je ko je taj čovek i kako da ga razumemo. 

Panelista Marija Ignjatović, direktorka preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom "Novitas Consult" doo iz Šapca, kao predstavnica UIPS-a na ovom skupu je u svom izlaganju akcentovala mere i aktivnosti koje naša preduzeća realizuju u cilju pune socijalne inkluzije osoba sa invaliditetom i tako ih u najboljem svetlu predstavila učesnicima, dok su svoja iskustva u zapošljavanju osoba sa invaliditetom sa učesnicima podelile i Tijana Koprivica, direktorka održivog poslovanja Delta Holding-a i Afrodita Bajić, suvlasnica modne kuće Afrodite Mode Collection. 

© 2011 UIPS :: Powered by IT Service