U Centru za stručno usavršavanje u Kikindi, 29. avgusta 2018. godine UIPS je realizovao interaktivnu radionicu "Dobro je biti dobar" na kojoj su o pitanjima aktivacije osoba sa invaliditetom, podršci preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom i potrebi izgradnje razumevanja poslodavaca sa otvorenog tržišta rada o značaju stvaranja inkluzivnog društva govorili su saradnici našeg udruženja iz državnih institucija: Mr Pavle Počuč, zamenik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, Stanislava Hrnjak, predsednica Skupštine Grada Kikinda i Đurđina Jeknić načelnica odeljenja za posredovanje u zapošljavanju i planiranje karijere u NSZ Filijala Kikinda. 

Na temu poslovanja u kontekstu osećaja vrednosti govorile su Jasmina Poljan, direktorica proizvodnje i Valentina Rađenović, članica stručnog tima Zaštitne radionice "Lira" doo iz Kikinde. dok je Mirjana Pantelić, sekretarka UIPS-a, govorila o neophodnosti uključivanja preduzeća za profesionalnu rehabililtaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom kao dobavljača velikih privatnih kompanija.

Na zadovoljstvo svih učesnika panel "O ljubavi. Razumevanju. I hodanju u tuđim cipelama" vodila je Marija Grujić Bepa, u cilju razumevanja koncepta kvalitativnog unapređenja odnosa među ljudima.

Radionica je realizovana kao jedna od glavnih aktivnosti programa "Usmerimo se na bitno" koji je dobio poverenje Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja na Stalnom otvorenom konkursu za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom u Republici Srbiji u 2018. godini.

http://tvrubin.rs/interaktivna-radionica-kao-podrska-firmama-koje-zaposljavaju-osobe-sa-invaliditetom/ 

http://www.kikinda.org.rs/index.php?language=cir&page=fb_vesti&id=5520 

https://vojvodjanske.rs/da-nestanu-predrasude-poslodavaca-prema-osobama-sa-invaliditetom/

© 2011 UIPS :: Powered by IT Service