U prostorijama UIPS-a 16. aprila 2019. godine održana je radionica "Bolesti zavisnosti - rano prepoznavanje, klinička slika i prevencija" koju je za članove stručnih timova iz preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom vodio Prim. dr Ivica Mladenović, mr.sci, psihijatar-psihoterapeut, načelnik Klinike za bolesti zavisnosti Instituta za mentalno zdravlje u Beogradu i šef Dnevne bolnice za bolesti zavisnosti.

Na radionici, učesnici su se upoznali sa kliničkom slikom različitih oblika zavisnosti, karakteristikama ličnosti zavisnika, karakteristikama i prilagođavanju porodice zavisnika, transgeneracijskoj transmisiji, tipovima podrške pojedincu i porodici i njihovoj motivaciji, kao i svojoj ulozi u prepoznavanju i pružanju adekvatne podrške zaposlenima sa problemom zavisnosti.

Poseban kvalitet radionice se ogledao u obuci učesnika za pravilnu primenu Testa AUDIT i usvajanje principa odgovornog pijenja alkohola koji će im pružiti mogućnost da stečeno znanje odmah primene u praksi u radu sa zaposlenim osobama sa invaliditetom i njihovim porodicama.

© 2011 UIPS :: Powered by IT Service