U Beogradu su 23. septembra 2019. godine Prof. dr Miroslav Brkić i Slađana Lević, ekseprti angažovani na projektu "Tehnička pomoć za izgradnju kapaciteta politici zapošljavanja", članovima stručnih timova, koji su zaposleni ili radno angažovani na poslovima savetnika za socijalnu integraciju i profesionalnu asistenciju iz Subotice, Kikinde, Zrenjanina, Novog Sada, Kovina, Šapca, Beograda, Aranđelovca, Kragujevca, Kraljeva, Niša, Leskovca i Pirota predstavili rezultate istraživanja: Organizaciona analiza preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Projekat EU "Tehnička pomoć za izgradnju kapaciteta u politici zapošljavanja", se realizuje od 2017. godine i njegovi korisnici su Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Nacionalna služba za zapošljavanje, s tim, što je jedna komponenta ovog projekta posvećena unapređenju kvaliteta rada u preduzećima za profesionalnu rehabilitacijiu i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, stavljajući u fokus kvalitet pruženih usluga osobama sa invaliditetom u procesu izvođenja obuka za radno osposobljavenje, radnu i socijalnu integraciju.

U ime Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u uvodnom obraćanju o značaju projekta govorila je Gordana Marković, samostalna savetnica u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom, a u ime UIPS-a Mirjana Pantelić sekretar, koja je ukazala na slojevitost i kompleksnost timskog rada stručnih radnika u preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom i značaj poštovanja i primene multidisciplinarnog pristupa u profesionalnoj rehabilitaciji.

 

© 2011 UIPS :: Powered by IT Service