U periodu od 10. do 12. marta 2020. godine u Beogradu je održan trodnevni program obuke za direktore preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom u cilju unapređenja njihovih znanja iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

Na obuci se govorilo o zakonskom okviru iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu za osobe sa invaliditetom u Republici Srbiji i EU, značaju specifičnih znanja lica za bezbednost i zdravlje na radu u poslovima koje obavljaju sa osobama sa invaliditetom, kao i dokumentima iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu koje donosi poslodavac preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Obuku su vodili Dr Marija Aranđelović i Nikola Karanović u okviru projekta "Tehnička pomoć za jačanje kapaciteta u politici zapošljavanja u Srbiji" koji finansiraju Evropska Unija i Republika Srbija, a koji je deo Nacionalnog programa IPA 2013 u sektoru društvenog razvoja i pruža pomoć Ministarstvu za rad, zapošljavanje,boračka i socijalna pitanja, Nacionalnoj službi za zapošljavanje i preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom da razviju moderan sistem i proces organizacija obuka u NSZ, povećaju mogućnost nezaposlenih na evideniji NSZ i osnaže kapacitete institucija i preduzeća za kreiranje i sprovođenje mera aktivne politike zapošljavanja.

© 2011 UIPS :: Powered by IT Service