U prostorijama UIPS-a 3. juna 2020. godine održan je okrugli sto pod nazivom "Stručni rad sa osobama sa invaliditetom u vreme pandemije COVID-19" na kome su članovi stručnih timova iz preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom razgovarali o načinu informisanja i edukaciji zaposlenih osoba sa invaliditetom u našim preduzećima kako da zaštite sebe i druge, o uticaju dana u izolaciji na radni potencijal i učinak osoba sa invaliditetom (teret izolacije i nus pojave) i kako su i na koji način mere za suzbijanje epidemije uticale na osobe sa invaliditetom.

Zaključeno je da se rezultat efikasnog stručnog rada sa osobama sa invaliditetom pokazao u tome što nije bilo obolelih ni u preduzećima ni u porodicama zaposlenih, da nisu evidentirani simptomi depresivnog ili anksioznog poremećaja kod zaposlenih, kao i da se iz prakse nameće da su mehanizmi za prevladavanje stresa kod zaposlenih očigledno razvijeni.

Okruglim stolom je moderirala Jasmina Stanić, samostalna savetnica za socijalno preduzetništvo i zapošljavanje osoba sa invaliditetom u Pokrajinskom sekretarijatu za privredu i turizam.

© 2011 UIPS :: Powered by IT Service