U okviru projekta "Socijalno preduzetništvo kao sredstvo u borbi protiv socijalne isključenosti i siromaštva" Caritas Šabac je 27. maja 2021. godine organizovao u Avliji održivog razvoja u Bogatiću Konferenciju povodom osnivanja dva preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom: Socijalna sinergija d.o.o. i Avlija održivog razvoja d.o.o.

Konferenciju je otvorio direktor Caritas Šabac i projekt menadžer Miroljub Nikolić upoznajući prisutne o aktivnostima koje ova organizacija realizuje već više od dve decenije i njihovu posvećenost uslugama u zajednici i razvoju socijalnog preduzetništva. Matija Milovanović pomoćnik predsednika Opštine Bogatić najavio je nastavak saradnje i dalju podršku opštine uz podsećanje na nemerljiv doprinos Critasa Šabac jačanju socijalnog preduzetništva u Repblici Srbiji.

Marija Ignjatović, direktorka preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom "Novitas Consult" doo iz Šapca prisutne je bliže upoznala sa Zakonom o profesionalnoj rehabiltaciji i zapošljavanju osoba sa invaliditetom i značaju koji bi trebalo da imaju ugovori o poslovno-tehničkoj saradnji putem kojih privredni subjekti mogu da ostvare svoju obavezu zapošljavanja osoba sa invaliditetom, istovremeno stvarajući uštedu u svojim troškovima poslovanja.

Ana Vučinić, psihološkinja i stručna savetnica za socijalnu integraciju osoba sa invaliditetom u preduzeću za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom "Novitas Consult" doo Šabac je govorila o procesu socijalne integracije i profesionalne rehabilitacije osoba sa invaliditetom u radnoj sredini, kao i ostvarenim rezultatima ovog preduzeća u navedenoj oblasti.

Na Konferenciji su posetioci mogli da se upoznaju sa proizvodima i aktivnostima udruženja koja su učestvovala na Sajmu socijalnog preduzetništva i u otvorenom razgovoru razmene svoja iskustva iz različitih oblasti delovanja.

© 2011 UIPS :: Powered by IT Service