U svečanoj sali opštine Bogatić 27. marta 2023. godine održana je završna konferencija projekta "Poboljšanje zapošljivosti osoba iz ranjivih grupa pružanjem novih znanja i veština" koji su u partnerstvu realizovali Caritas Šabac, Proreha, udruženje iz Bosne i Hercegovine i Socijalno-edukativni centar (SEC) iz Banja Luke, a u saradnji sa opštinom Bogatić. 

Na konferenciji su nakon uvodnih obraćanja Milana Damnjanovića, predsednika opštine Bogatić, Miroljuba Nikolića, direktora Caritas-a Šabaci i Matthieu Penota, Programme Manager for Employment u Delegaciji EU u Srbiji, predstavljeni rezultati projekta: 18 realizovanih obuka za 360 osoba u prekograničnom području, od kojih je 120 bilo osoba sa invaliditetom. Nemali broj polaznika obuka se i zaposlio.

U daljem toku konferencije o Unapređenju menadžmenta u oblasti socijalne ekonomije kroz neformalno obrazovanje odraslih govorila je MA Sandra Perić, direktorka Komore socijalne zaštite. Značaj obučenih negovatelja za kvalitetno pružanje usluga socijalne zaštite u zajednici predstavio je Prof. dr Zoran Vesić, profesor na Fakultetu političkih nauka, dok je o Kvalitetnim programima obuke kao značajnom elementu profesionalne rehabilitacije osoba sa invaliditetom govorila Mirjana Pantelić, sekretar UIPS-a.

Više na: 

https://caritas-sabac.com/zavrsna-konferencija-projekta-poboljsanje-zaposljivosti-ljudi-iz-osetljivih-grupa-pruzanjem-novih-znanja-i-vestina/ 

https://www.glaspodrinja.rs/aktuelno/36164/zavrsnica-projekta-za-poboljsanje-zaposljivosti-ranjivih-grupa-u 

https://bogatic.info/u-bogaticu-organizovana-zavrsna-konferencija-projekta-poboljsanje-zaposljivosti-ljudi-iz-osetljivih-grupa-pruzanjem-novih-znanja-i-vestina/ 

https://macvanski.info/zavrsnica-projekta-za-poboljsanje-zaposljivosti-ranjivih-grupa-u-bogaticu/ 

http://www.cfcu.gov.rs/vest.php?id=724

 

 

 

 

 

© 2011 UIPS :: Powered by IT Service