U organizaciji UIPS-a u prostorijama preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom "Novitas Consult" doo Šabac održan je stručni skup na temu razmene iskustava između Republike Srpske i Republike Srbije u oblasti sprovođenja mera i aktivnosti profesionalne rehabilitacije osoba sa invaliditetom.

V.D. direktora Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Republike Srpske Stevica Dronjak je predstavio usvojena zakonska rešenja u ovoj oblasti, dok je direktorka Zavoda za zapošljavanje Brčko Distrikta BiH Tamara Duvnjak Mitrović govorila o raspoloživim mogućnostima podsticanja zapošljavanja i samozapošljavanja osoba sa invaliditetom u okviru nadležnosti ovog zavoda.

Mirjana Pantelić, sekretar UIPS-a, je goste upoznala sa merama i aktivnostima profesionalne rehabilitacije osoba sa invaliditetom koje realizuju preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom u Republici Srbiji, predstavljajući istovremeno rezultate i aktivnosti udruženja usmerene na unapređenje znanja stručnih lica koja pružaju podršku osobama sa invaliditetom.

U okviru održanog skupa gosti su obišli i upoznali se sa radom preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom "Novitas Consult" doo Šabac kao prmerom dobre prakse, uz kompetnento vođenje direktorke preduzeća Marije Ignajtović i Dragice Božinović, stručnog lica zaposlenog na poslovima pružanja podrške osobama sa invaliditetom u procesu radne integracije.

© 2011 UIPS :: Powered by IT Service