U okviru realizacije projekta EMPOWER Osnaživanje organizacija za socijalno uključivanje osoba sa invaliditetom, podržanog od strane Evropske Unije,  od 5. do 7. juna u Sarajevu održan je Forum "Profesionalna rehabilitacija u Bosni i Hercegovini: prilike i izazovi", na kome su predstavljeni primeri dobre prakse u ovoj oblasti.

Primere dobre prakse u Bosni i Hercegovini predstavila je Unija organizacija osoba sa invaliditetom BiH, Udruga ProReha/Greens d.o.o. Sarajevo,  TMP Društvo za zapošljavanje slijepih i slabovidnih lica d.o.o. Sarajevo i Umjetnička radionica "Seka" s.p. Prijedor. Kao primer dobre prakse profesionalne rehabilitacije iz Crne Gore predstavio se Multidisciplinarni obrazovni centar "PaMark" iz Podgorice.

O profesionalnoj rehabilitaciji i dobrim primerima prakse u Republici Srbiji govorila je Mirjana Pantelić, sekretar Udruženja preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Republike Srbije, dok je domete u ovoj oblasti u preduzeću za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom "Novitas Consult" doo Šabac predstavila Dragica Božinović, savetnica za radnu integraciju osoba sa invaliditetom u ovom preduzeću.

Drugog dana Foruma svoje prezentacije su imali Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavane osoba sa invaliditetom Federacije Bosne i Hercegovine i Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida Republike Srpske.

Napomena: Projekat u okviru koga je održan Forumu realizuju Caritas Bosne i Hercegovine, ProReha, "Fenix" Tuzla, Vedri osmijeh i Savez slijepih Republike Srpske.

Više na: 

https://www.caritas.ba/hr/vijesti/razvoj-profesionalne-rehabilitacije-u-bih-izazovi-i-prilike/2112

https://www.ktabkbih.net/hr/vijesti/razvoj-profesionalne-rehabilitacije-u-bih-izazovi-i-prilike/114255

https://www.mreza-mira.net/vijesti/clanci/razvoj-profesionalne-rehabilitacije-u-bih-izazovi-i-prilike/

https://www.nedjelja.ba/hr/vijesti/bih/razvoj-profesionalne-rehabilitacije-u-bih-izazovi-i-prilike/29780

https://fena.ba/article/1534476/u-sarajevu-odrzan-forum-o-razvoju-profesionalne-rehabilitacije-u-bih 

© 2011 UIPS :: Powered by IT Service