Kako bismo olakšali svakodnevni život Jelene Adamović, studentkinje četvrte godine Fakulteta Tehničkih nauka u Novom Sadu, koja se suočava sa izazovima koje donosi cerebralna paraliza, na poziv Fondacije Balans (www.balancegroup/balans-fondacija) UIPS, IPA Metaloplastika, Stil, Siloin, Yumco Prizosi, Socijalna sinergija, Novitas Consult, Inval Stat, Verica Voštinić, Marija Ignjatović, Dragica Božinović i Mirjana Pantelić su se uključili u obezbeđivanje sredstava kojima će se omogućiti isplata stipendije u iznosu od 120.000 dinara, u mesečnim iznosima od 12.000 dinara.

Jelena Adamović je prva dobitnica stipendije Fondacije Balans, čiji su trud, potencijal i postignuće prepoznati na konkursu za dodelu studentskih stipendija za akademsku 2024/2025 godinu. Konkurs je bio otvoren za studentkinje i studente sa invaliditetom sa teritorija opština Bogatić i Šabac. 

Jelena je rođena 2002. godine u Šapcu i odrastala je u selu Dobrić. Šabačku gimnaziju je završila sa Vukovom diplomom, a na fakultetu se ističe sa prosekom 9,38 i učešćem na brojnim takimičenjima i projektima. Tokom svog školovanja imala je i ima podršku svoje porodice, a posebno majke koja boravi sa njom u Novom Sadu kako bi joj pružila potrebnu pomoć i podršku.

Želeći Jeleni da svojim radom i upornošću nastavi da ostvaruje uspehe u svom profesionalnom i ličnom životu, istovremeno se nadamo da će njen primer pokrenuti druge osobe sa invaliditetom ka obrazovanju, usavršavanju i stvaralaštvu. 

 

© 2011 UIPS :: Powered by IT Service