RPK Kikinda organizovala je 16. oktobra 2024. godine u svojim prostorijama i na inicijativu UIPS-a, radionicu "Zapošljavanje osoba sa invaliditetom" na kojoj su predstavnice velikih kompanija Severnobanatskog okruga, preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom "Lira" doo Kikinda, Nacionalne službe za zapošljavanja Filijale Kikiknda i UIPS-a razmenile iskustva u primeni Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba sa invaliditetom nakon 15 godina od njegovog donošenja.

Mirjana Pantelić, direktorka UIPS-a, je govorila o važnosti uključivanja osoba sa invaliditetom u svet rada, kako na otvorenom tržištu, tako i u preduzećima koja pružaju uslove za njihovo radno osposobljavanje, zapošljavanje i održanje zaposlenja, kao i standardima koje ovi specifični privredni subjekti moraju zadovoljiti kako bi dobili i zadržali dozvolu za rad, zbog čega ima je neophodna podrška šire društvene zajednice kako bi se mogla kontinuirano razvijati i dugoročno obavljati svoju delatnost.

Marija Ignjatović, direktorka preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom "Novitas Consult" doo Šabac je iznela svoja isksutva u procesu registracije preduzeća i posebno zainteresovala učesnice na skriivene potencijale i prednosti koje poslodavcima pruža saradnja sa ovim tipom preduzeca. 

Podsticajna i topla atmosfera, učesnice pune razumevanja i entuzijazma, gostoljubivi domacini i dobra volja da se razvija međusobna saradnja bili su odličan ambijent da se predstavi rad preduzeca za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, njihova tradicija i gde se ona nalaze danas kao jedan od nosilaca mera i aktivnosti profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba sa invaliditetom, uz prezentaciju Kataloga delatnosti članova UIPS-a.

https://kikinda.pks.rs/vesti/radionica-u-kikindi-zaposljavanje-osoba-sa-invaliditetom-10614

https://gradski.online/u-kikindskoj-rpk-radionica-o-zaposljavanju-osoba-sa-invaliditetom/

© 2011 UIPS :: Powered by IT Service