U organizaciji preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom DES doo Subotica, u okviru Festivala mentalnog zdravlja i u prostorijma Inspira Hub, održana je 17. oktobra 2024. godine panel diskusija na temu "Stvaramo li društvo jednakih mogućnosti za sve u obrazovanju i radu", koja je otvorila značajan broj pitanja iz oblasti unapređenja položaja osoba sa invaliditetom, usklađenosti obrazovnog sistema, prilagođavanja radnog mesta, održanja zaposlenja, kao i usklađivanja sistema obrazovanja i potreba privrede.

Na poziv voditeljice panela Tihane Mlađenović, kao panelistkinje učestvovale su Valentina Zomborac, sekretar MOGNS i sudski tumač za znakovni jezik, Snežana Maravić, predsednica Društva defektologa Vojvodine, Dragana Marić, HR Professional, Flender d.o.o. Subotica i Mirjana Pantelić direktorka UIPS-a i  iznele svoja iskustva, zapažanja, izazove i predloge za prevazilaženje nekih od ključnih problema sa kojima se osobe sa invaliditetom suočavaju u oblasti obrazovanja, očuvanja svojih radnih sposobnosti, zapošljavanja i održanja zaposlenja kako na otvorenom tržištu rada, tako i u preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Sadržaju i kvalitetu diskusije aktivno su doprineli i učesnici svojim iskustvima, predstavljenim postignućima i razmišljanjima.

© 2011 UIPS :: Powered by IT Service