U Privrednoj komori Beograd 21. oktobra 2024. godine održana je Panel diskusija „Socijalna ekonomija – mogućnosti i perspektive“ koju je otvorio mr Željko Stevanović, koordinator PKS PK Beograd, Sektor usluga, upoznajući učesnike o aktivnostima koje je ova komora realizovala u prethodnom periodu sa ciljem povezivanja poslodavaca i njihovog upoznavanja sa mogućnostima i potrebi zapošljavanja lica iz osetljivih društvenih kategorija.

O socijalnim standardima i osnovnim zahtevima SEDEX SMETA, AMFORI BCSI,  RSCI i SA8000 govorila je Jelena Vidaković, vodeći predavač za CSR i ISO standarde, dok je socijalna preduzeća i njihov pozitivan uticaj na razvoj društva predstavila Milica Pavić, viši savetnik u Centru za programe podrške privredi, mikro i malim i srednjim privrednim društvima Privredne komore Srbije.

Preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom kao resurs podrške u društvenoj zajednici prezentovala je Mirjana Pantelić, direktorka UIPS-a, Skrivene potencijale uštede u poslovanju iz saradnje sa preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom precizno je razmotrila Marija Ignjatović, direktorka preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom „Novitas Consult“ doo Šabac, dok je o konkretnim iskustvima iz saradnje sa preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, kao primerima dobre prakse, prisutnima približila Dragana Krasavčević, menadžerka nabavke u preduzeću Qvattro Company doo Beograd.

Predstavljene teme bile su inspirativne i za učesnice i učesnike koji su aktivno učestvovovali u diskusiji.

© 2011 UIPS :: Powered by IT Service