Udruženje preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Republike Srbije je nosilac kolektivnog  žiga FER PROIZVOD za robu i usluge preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, u skladu sa izdatom Ispravom o žigu, registarski broj 62031 Zavoda za intelektualnu svojinu Republike Srbije.

Fer proizvod logoPravo korišćenja robne marke imaju preduzeća, članovi UIPS,  za robu i usluge koju proizvode, odnosno vrše.
Znakom FER PROIZVOD obeležava se preko 280 različitih vrsta proizvoda, više od 90 raznovrsnih usluga razvrstanih u 27 klasa Međunarodne klasifikacije delatnosti, tzv. Ničanskog aranžmana,  za 35 preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, koja posluju u 25 gradova u Republici Srbiji
Robna marka FER PROIZVOD i njeno prepoznavanje na tržištu ostvariće  težnju preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom da izađu iz zone diskriminacije i pod ravnopravnijim uslovima se upuste u poslovanje po strogim i rizičnim uslovima tržišta, u cilju podizanja ekonomske moći, kako bi se stvorili uslovi za otvaranje novih radnih mesta, pre svega za osobe sa invaliditetom.

Uvođenje kolektivnog žiga treba podsticajno da deluje i na  podizanje kvaliteta pruženih usluga i proizvedene robe ovih preduzeća,  da doprinese podizanju njihovog zajedništva  i jačanju i daljem razvoju UIPS, kao njihovog udruženja.

Kupovinom robe, odnosno korišćenjem usluga, koje su obeležene znakom FER PROIZVOD podržavate osobe sa invaliditetom koje su zaposlene i aktivne.

© 2011 UIPS :: Powered by IT Service